تفاوت مزوتراپی و پی آر پی چیست؟
همانطور که می دانید در کنار کاشت موی سر، در حال حاضر از روش هایی مانند مزوتراپی مو و یا روش PRP هم برای برخی از کسانی که مشکل ریزش مو دارند ، استفاده می شود. البته هر یک از این روش ها عوارض و معایبی به همراه دارند که موجب می شوند، هیچ کدام از آنها به عنوان یک روش صد در صد مطمئن جهت درمان ریزش مو به شمار نروند و در واقع باز هم برای بیشتر کسانی که دچار این مشکل شده اند، معمولا کاشت مو با روشهایی مانند FIT و ... جهت درمان کامل و قطعی تجویز می شود.
اما گاهی برای کسانی که تازه دچار ریزش مو شده و در سنین جوانی هستند؛ یا سریع تحت درمان قرار گرفته اند؛ می توان با استفاده از تکنیک های ترمیم مو ، این مشکل را تا حد زیادی درمان و برطرف نمود. دو روش مناسب که معمولا توسط پزشکان پوست و مو برای درمان و جلوگیری از ریزش مو تجویز می شود ، روش های مزوتراپی و prp هستند که هر دو روش جدید بوده و تا حد زیادی موثراند. این دو روش توسط سازمان جهانی بهداشت مورد تایید هستند و در هر دوی این روش ها، تزریق در ناحیه مورد نظر که دچار کم پشت شدن مو شده، صورت می گیرد. این تکنیک ها عمدتا برای تقویت نواحی از سر که دچار ریزش تارهای مو شده بکار می روند و تا حدی می توانند موجب تقویت فولیکول های مو شوند.
پی آر پی و مزوتراپی همچنین برای جوانسازی پوست با افزایش تولید کلاژن، و درمان بسیاری از مشکلات پوستی کاربرد دارند که در ادامه این مطلب به مقایسه این دو روش میپردازیم و تاثیر این روشها را بررسی میکنیم.
مزوتراپی و پی آر پی روشهایی کم عارضه و سرپایی برای درمان بسیاری از مشکلات پوست و مو هستند که در کلینیک تخصصی دکتر رامین مدرسی در اصفهان قابل انجام میباشند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روشها با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی یک روش درمانی است که معمولا به درمان لایه میانی پوست می پردازد و حوزه کاربرد آن گسترده است و از جوانسازی پوست تا لاغری موضعی و حتی توقف ریزش مو را در بر می گیرد. مزوتراپی یک روش درمانی است که با حداقل تهاجم و بدون نیاز به جراحی یا بیهوشی، با استفاده از سوزن های بسیار ریز و تزریق میکرو، مواد مورد نیاز پوست را به آن تزریق می کند و باعث دستیابی به نتیجه مطلوب در کمترین زمان و با کمترین درد می شود.
سوزن های به کار رفته در این روش بسیار ریز هستد و حدودا در عمق دو تا چهار میلیمتری پوست نفوذ پیدا می کنند. در ابتدا شاید با شنیدن این مسئله که این روش با سوزن و به روش تزریق انجام می شود؛ در شما ترس یا نگرانی ایجاد کند اما باید گفت این روش درد یا خون ریزی ندارد و سوزن ها بسیار ریز هستند و عمق تزریق به قدری نیست که باعث ناراحتی شما شود.
کاربردهای درمانی مزوتراپی
- درمان سلولیت
- از بین بردن چربیهای موضعی
- درمان چربی پلک و لیپوم
- جلوگیری از ریزش مو و درمان آلوپسی
- جوانسازی پوست (برطرف کردن چین و چروکها، سفت کردن پوست و لیفت)
- درمان لکهای پوستی
- برطرف کردن جای زخم و اسکار
پی آر پی (PRP)
PRP یک فراورده خونی به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است که طی یک فرایند جداسازی از خون تازه و لخته نشده تهیه می گردد. پی آر پی روشی طبیعی است که با استفاده از اجزای خون خود بیمار برای تحریک و نوسازی بافت های آسیب دیده در مناطق صورت ، سر ، گردن ، سر ، سینه و دست ها مورد استفاده قرار می گیرد. این روش درمانی که در ایران با نام پلاکت درمانی نیز شناخته میشود، برای درمان ریزش مو، بهبود رشد موها بعد از کاشت مو، آسیب دیدگیهای ورزشی و بیماریهای التهابی کاربرد دارد. پی آر پی معمولاً با استفاده از سرنگ و به صورت تزریقی انجام میشود.
در این روش چند سی سی از خون بیمار گرفته می شود و با استفاده از کیت های خاص ، غلظت پلاکت را به 3 تا 5 برابر مقدار اولیه خواهند رساند. این پلاکت ها حاوی عوامل رشد بافتی (Growth Factor) هستند که می توانند عامل اصلی در فرایند ترمیم و بازسازی بافت ها را به بدن ارائه نمایند. این عوامل سبب رشد ، تکثیر و تمایز سلول های مختلف پوستی و بافتی شده و منجر به افزایش کلاژن ، الاستین ، ماده بین سلولی و تولید رگ های جدید می شود.
در نهایت سلول های بنیادی به سلول های بافت آسیب دیده تبدیل می شوند. این فرایند توسط مواد ترشح شده از پلاکت ها هدایت شده و موجب ترمیم بافت آسیب دیده می شود. پلاکت ها دارای ظاهری کروی شکل هستند که از ریز شدن سیتوپلاسم سلول های مگاکارپوسیت در مغز استخوان به وجود می آید. پلاکت های خون باعث می شود زمانی که آسیبی به بافت ها وارد می شود از خونریزی رگ ها جلوگیری کرده و با به وجود آوردن پلاک پلاکتی و با ترشح پروتئین های خاص بافت را ترمیم نمود.
کاربرد پی آر پی
- جوانسازی پوست
- بهبود چین و چروک
- درمان مکمل برای از بین بردن اسکار آکنه و اسکار زخم های ناشی از بریدگی، سوختگی و غیره
- رفع خطوط اخم یا خنده
- رفع ریزش موی سر یا ابرو با تحریک و تقویت مو
- از بین بردن پف و تیرگی دور چشم
- درمانی تکمیلی همراه با کاشت مو
- درمان زخم های دیابتی و نروپاتیک و مزمن
- کم کردن استریاها و ترک های پوستی
- ارتقای کیفی پوست صورت و افزایش شادابی آن
مقایسه مزوتراپی و PRP
- هر دو روش برای کسانی مناسب است که دچار کم پشتی مو و ریزش هستند، نه کسانی که دچار طاسی و یا ریزش موی شدید هستند.
- در مواردی ، می توان این دو روش را جهت دستیابی به نتایج ماندگار و هر چه بهتر در کنار هم استفاده کرد.
- معمولا در این دو روش ، امکان بروز عفونت و یا ناراحتی های پوستی وجود ندارد.
- در هر دو روش کمک به متابولیسم بدن و گردش جریان خون ، صورت می گیرد به خصوص روش مزوتراپی.
- در روش مزوتراپی مو اغلب تزریق در ناحیه پوست میانی انجام می شود ولی در تزریق به روش prp ، در همه لایه های پوست می تواند انجام شود.
- مزوتراپی ارزان تر از روش prp است و از این رو مشتریان بیشتری از آن استفاده می کنند.
- هر کدام از این درمان ها در چند جلسه صورت می گیرند ولی در روش prp ، هر جلسه حدودا یک ساعت به طول می انجامد در حالیکه هر جلسه مزوتراپی حداکثر نیم ساعت است.
- هر دوی این روش ها باید توسط پزشک متخصص و تیم حرفه ای و مجرب صورت بگیرند.
- هیچ کدام از این دو روش درمان کاملا قطعی برای ریزش مو نیستند و گاهی لازم است که روش های دیگری هم جهت درمان استفاده شود.
- هر دوی این روش ها در چند جلسه (حداقل سه جلسه) انجام می شوند و می توان گفت که بهبودی با هر یک از این دو روش نسبتا طولانی است.
- درد و خونریزی چندانی در این دو روش وجود ندارد.
- این دو روش برای کسانی که دچار طاسی شده اند مناسب نیستند و معمولا جواب نمی دهند.
بی شک ظهور عوارض پیری در هیچ فرهنگ و زمان و مکانی، خواش آیند نخواهد بود. همشهریان گرامی جهت رفع علائم پیری در پوست صورت، دستها و گردن میتوانید با اقدام به بهترین تزریق چربی در اصفهان، نزد پزشکان مجربی که در این حوزه فعالیت دارند، پوستی جوان و باطراوت داشته باشید بدون درگیری با عوارضی که از عدم تبحر پزشک ناشی میشود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
معرفی انواع مزوتراپی و کاربردهای این روش
تاریخ انتشار : 1400-02-16تاریخ بروز رسانی : 1400-02-21 -
مزوتراپی، درمان موضعی مشکلات پوستی
تاریخ انتشار : 1399-11-13تاریخ بروز رسانی : 1399-11-15 -
آیا مزوتراپی روشی برای درمان لک صورت است؟
تاریخ انتشار : 1400-04-12تاریخ بروز رسانی : 1400-04-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .