انواع بیماری ها و عفونت های قارچی پوست
پوست، حساس ترین عضو بدن است که ممکن است بسیار زودتر از سایر اجزای بدن مورد حمله ویروس ها و باکتری ها قرار بگیرد. یکی از جدی ترین بیماری های پوستی که امروزه گریبان گیر بسیاری از افراد شده است بیماری قارچ پوستی است. قارچ پوست نوعی بیماری عفونتی پوست می باشد که بسیار مسری است و به سرعت با تماس فرد دیگری منتقل می شود. قارچها میکروارگانیسمهایی هستند که در همه جا، هم در فضاهای سرپوشیده و هم در فضاهای باز، وجود دارند.گونههای متعددی از قارچها میتوانند سالها روی پوست زندگی کنند، بدون آنکه هیچ مشکلی را ایجاد کنند. با این حال گاهی اوقات عوامل معینی باعث میشود که قارچها بیش از حد تکثیر شوند یا تغییر کنند و در نتیجه عفونت قارچی پوست بروز یابد. عفونتهای قارچی معمولاً برحسب نوع قارچ عامل ایجاد عارضه، ناحیه آسیب دیده بدن و شدت عفونت دستهبندی میشوند. این عفونتها روی سطح پوست، داخل چین پوستی یا هر ناحیه گرم و مرطوب دیگری ایجاد میشوند و باعث خارش شدید میشوند.
شما می توانید برای مشاوره در ارتباط با انجام جراحیهای زیبایی از قبیل عمل بلفاروپلاستی ، بوکال فت ، لیفت سانترال لب ، تزریق چربی ، کاشت مو ، کاشت ابرو همچنین کاشت ریش و سبیل توسط دکتر رامین مدرسی، در یکی از بهترین و مجهزترین کلینیکهای زیبایی اصفهان از طریق تماس با شماره تلفن 36703885 - 031 اقدام فرمایید.
قارچ ها معمولاً کلونی های خود را در نواحی مرطوب بدن و محل برخورد سطح پوست می سازند. عفونت های قارچی پوستی شایع ناشی از مخمرها (مانند کاندیدا یا Malassezia furfur) یا درماتوفیت ها مانند اپیدرموفیتون، میکروسپوروم و تریکوفیتون است. بسیاری از این نوع قارچ ها فقط در بالاترین لایه اپیدرم (لایه شاخی) زندگی می کنند و به عمق نفوذ نمی کنند. در صورت ابتلا به علائم عفونت های قارچی پوست باید به پزشک مراجعه شود. لازم به ذکر است که درمان های خانگی قادر به درمان مؤثر این بیماری نیستند.
علل عفونتهای قارچی پوستی
- آسیب دیدن سیستم ایمنی تعادل طبیعی بین ارگانیسمهای پوست را از بین میبرد و در نتیجه یک نوع از آنها میتواند رشد و تکثیر بیش از حد داشته باشد. شرایط جوی مناطق گرمسیری محیطی ایدهآل برای قارچها است؛ چرا که قارچها بهترین رشد را در ناحیههای گرم و مرطوب دارند.
- ممکن است در اثر مصرف کردن آنتی بیوتیک باکتریهای طبیعی کنترل کننده رشد قارچها (مخمرها) از بین بروند و عفونت قارچی ایجاد شود.
- برخی به لحاظ ژنتیکی استعداد ابتلا به عفونتهای قارچی پوستی را دارند.
- چاقی احتمال بروز عفونتهای قارچی را افزایش میدهد؛ چون افراد دارای اضافه وزن چینهای پوستی بیشتری دارند که رشد قارچها را تسهیل میکند.
- عفونت یا آسیبدیدگیهای قبلی پوست و ناخن
- رعایت نکردن بهداشت
- تماس مستقیم با افراد، حیوانات، خاک یا دیگر اشیاء آلوده به درماتوفیت (بیماری قارچی)
- تماس مداوم با آب
انواع بیماریهای عفونت قارچی پوست
قارچ پای ورزشکاران (قارچ پا)
ممکن است از هر 6 نفر یک نفر به قارچ پای ورزشکاران مبتلا گردد. این قارچ پوستی در نواحی گرم و مرطوب پوست، ازجمله بین انگشتان پا رشد میکند. این عفونت باعث خارش، پوسته پوسته شدن و قرمزی پای شما میشود. کف پای شما نیز میتواند خشک و پوسته پوسته شود. همچنین ممکن است پای شما تاول بزند. اگر پای برهنه بر روی زمینهای مرطوب و آلوده، مثل حمامهای عمومی، استخر و سونا راه بروید، ممکن است به عفونت قارچ پای ورزشکاران مبتلا شوید. اگر پس از لمس پا، دستان خود را نشوید، قارچ پا میتواند به سایر قسمتهای بدن نیز سرایت کند.
عفونت ناخن (قارچ ناخن)
عفونت قارچی ناخن معمولاً از لبه ناخنها آغاز میشود و به آرامی به سمت مرکز گسترش مییابد. این قارچ بسیار تدریجی رشد میکند و باعث میشود ناخنهای شما در طول زمان تغییر رنگ داده و شکننده شوند. ممکن است بافتهای اطراف آن نیز ضخیمتر شوند. اگر مبتلا به قارچ پای ورزشکاران شده باشید، ممکن است این عفونت گسترش یافته و ناخنهای شما را نیز درگیر کند. همچنین اگر ناخنهای شما ضعیف شده باشند (به عنوان مثال در اثر ایجاد یک زخم) ممکن است به قارچ ناخن مبتلا شوید.
قارچ پیتریازیس رنگارنگ (تینهآ ورسیکالر)
این عفونت توسط نوعی قارچ به نام «مالاسزیا» ایجاد میشود. معمولاً این عفونت در بین جوانان به ویژه مردان شایعتر است. اگر شما مبتلا به پیتریازیس شوید، ممکن است پوستتان بهصورت تکهای پوسته پوسته شود. همچنین مقدار کمی احساس خارش خواهید داشت و در پشت و نیمتنه شما رنگ پوست، تغییراتی خواهد داشت. رنگ آن معمولاً صورتی یا قهوهای است.
تشخیص عفونتهای قارچی پوست
معمولاً عفونتهای قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده میشوند. لکهها و ضایعات عفونتهای قارچی منحصربهفرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده میکند تا لکهها را واضحتر ببیند. به علاوه، ممکن است برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونهبرداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.
داروی قارچ پوستی
درمان عفونت قارچی می تواند دشوار باشد. پزشک و بیمار درمان اختصاصی این عفونت را بر اساس موارد زیر تعیین می کنند:
- سن، سلامت عمومی و تاریخچه پزشکی فرد
- وسعت بیماری
- محل قارچ پوستی
- توانایی فرد در تحمل دارو ها، فرایند ها و درمان های خاص
- انتظارات فرد از دوره بیماری
- نظر و ترجیح بیمار
عفونت قارچی سر (تینئا کپیتیس) یا عفونت ناخن (تینئا اونگویوم) به سختی درمان شده و بیمار باید به مدت چندین هفته دارو های ضد قارچ خوراکی مصرف کند. برخی افراد به درمان طولانی تر نیازمند هستند. درمان عفونت قارچ پوستی سر می تواند شامل استفاده از یک شامپوی خاص جهت کمک به از بین بردن قارچ ها باشد.
در صورت ابتلا به کریون، آبسه ثانویه یا عفونت باکتریایی پزشک می تواند دارو های دیگری از جمله استروئیدها را با هدف کاهش تورم برای بیمار تجویز کند. درمان عفونت قارچ پوستی بدن، کشاله ران و پا معمولاً با داروهای ضد قارچ خوراکی و موضعی انجام می شود. طول مدت درمان به محل عفونت بستگی دارد.
پماد درمان قارچ پوستی
پماد ها و کرم های زیر می توانند در درمان قارچ به شما کمک نمایند:
- پماد، کرم، ژل یا شامپو کتوکونازول
- پماد، کرم، ژل یا شامپو سیکلوپیروکس (لوپروکس، پنلاک)
- پماد، لوسیون یا شامپو 5/2 درصد سلنیوم سولفید (سلسون)
- داروی قارچ پوستی
- قرص های فلوکونازول (دیفلوکان) یا محلول خوراکی
- قرص، کپسول یا محلول خوراکی ایتراکونازول (Onmel، Sporanox)
- از آنجایی که قارچ می تواند مادام العمر بر روی پوست بدن زندگی کند، بروز مجدد قارچ های پوستی امکان پذیر است. در صورت بروز مجدد عفونت، فرایند درمانی بیمار باید تکرار شود
افراد در معرض ابتلا به عفونت قارچی پوست
احتمال ابتلا به عفونت قارچی پوست در شما بیشتر است اگر:
- اضافه وزن داشته باشید.
- پس از استحمام یا دوش گرفتن بدن خود را کاملاً خشک نکنید.
- در تماس با فرد یا حیوانی باشید که عفونت قارچی پوست دارد.
- لمس وسایل آلوده مانند لباسهای آلوده و حولهها و رختخواب آلوده
- با پاهای برهنه در استخر یا زیر دوش راه بروید.
- لباسهای تنگ که اجازه نمیدهند عرق شما کاملاً خشک شود.
- دیابت داشته باشید.
- به تازگی دورهی مصرف آنتی بیوتیک را تمام کرده باشید.
- باردار باشید.
- دارای سیستم ایمنی ضعیف باشید، برای مثال ایدز یا HIV داشته باشید.
پیشگیری از عفونت قارچی پوست
برای پیشگیری از عفونتهای پوستی قارچی معمولاً کافی است که بهداشت را رعایت کنید و وزن خود را در حد مناسب نگه دارید. تمیز و خشک نگه داشتن پوست، شستن دستها پس از تماس با پوست یا ناخن عفونی، کوتاه نگه داشتن ناخنهای انگشتان دست و پا، پوشیدن لباسهای تمیز و راحت و مرتب عوض کردن آنها، پوشیدن یک روز در میان کفشها برای هوا خوردن آنها، اجتناب از استفاده از وسایل شخصی دیگران مانند لباس، حوله و لوازم آرایش، مرتب تمیز کردن حمام و وان و پا برهنه راه نرفتن در مکانهای عمومی برای پیشگیری از بیماری قارچ پوستی بسیار مهم است.
لیفت با نخ یکی از روشهای غیرتهاجمی کم عارضه، مقرون به صرفه و با نتایج چشمگیر برای جوانسازی پوست است که توسط دکتر رامین مدرسی، در اصفهان قابل انجام میباشد. اگر مایل به جوانسازی و لیفت با نخ میباشید، جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، با شمارههای درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
دلایل ابتلا به شپش سر
تاریخ انتشار : 1400-12-28تاریخ بروز رسانی : 1403-08-08 -
بیماری سالک چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-08-08تاریخ بروز رسانی : 1403-07-25 -
بیماری زونا چیست و آیا واگیردار است؟
تاریخ انتشار : 1401-03-16تاریخ بروز رسانی : 1401-03-18 -
بیماری لوپوس چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-12-24تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
انواع اگزمای پوست و راهکارهای تشخیص و درمان اگزما
تاریخ انتشار : 1401-04-11تاریخ بروز رسانی : 1401-04-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :آرش اسماعیلی [ 1402-09-03 ]
سلام. من قارچ پوستی دارم. سرم خارش میده. وپوست هم میده یکم صورتم هم خشک میشه. چکارکنم. که خوب بشم.
مهدیه محمدی [ 1402-08-28 ]
سلام میشه بگین درمان قارچ چیه،چرا ی دکتر نداره این مریضی
سمی نخس [ 1402-08-06 ]
بدنم خارش داره زخم میشه خون میاد چیکار کنم
وحیدمظلومی [ 1402-08-05 ]
سلام،پسرم حدود۱۳سالشه،سه ماهی میشه روی سرش جوش قرمزمیزنه وبعدتبدیل به شوره های بزرگی میشه وقتی میخارونه تیکه بزرگ ازشورها کنده میشه زیاددارو گرفتم ودکتربردم ولی خوب نشده،راهنمای کنید ممنونم.
نرگس محمدی [ 1402-07-07 ]
با عرض سلام وخسته نباشید من قارچ شدید بدنم داره تو رونهام وحتی سینه ام حتی زیر چونه ام وخراش شدید دارم از پس که میخارم بدنم زخم میشه منم دیابتی هستم قندم از 300 به 400 ميرسه خيلي هم دارو ضد قارچ استفاده کردم بهبود میشه تا مصرف دارو ادامه میدم اگه قطع کردم دوباره برمیگرده الان چهار ماه اینجوریم حلش چی هست با تشکر از لطفتون
جمیل حمیدی [ 1402-06-13 ]
حدود ۲۰سال چندتا لکه تو ارنجم در اومد اول دست کم گرفتمش دیدم زیاد شد چندین دکتر رفتم هرکی با داروهای ترکببی به سراغم اومد بعداز چند مدت که تکثیر شد دیدم تنها راه حلش این بوده که نباید اون جای قارچ رو دست بزنم اما الان بااینکه دست نمیزنم داره شدیداتاکثیر میشه خیلی نگرانم اگه دکتر خوب سراغ دارید معرفی کنید
اسم [ 1402-06-04 ]
سلام خسته نباشید من حدود1سال است بیماری قارچ روی شکمم دارم هرچی دکتر میرم خوب نمیشود وازش رنج میبرم چیکار کنم راه حل
بصیره بخشی [ 1402-04-09 ]
سلام خسته نباشین من عفونت قارچ گرفتم میشه بگین چجوری درمان میشه
بصیره بخشی [ 1402-04-09 ]
سلام خسته نباشین من عفونت قارچ گرفتم میشه بگین چجوری درمان میشه
الهام موسوی مهر [ 1402-02-03 ]
حدودشش الی یکسال یه لکه پرتقالی شکل بین دوتاسینه افتاده والان خیلی به جلوکشیده شده وافتاده روی سینه سمت چپم ممنون میشم راهنمایی کنیددردوخارش هم ندارم فقط شاهدپیشرفتش هستم
نرگس تقی زاده [ 1402-01-13 ]
سلام خسته نباشید چطور باشما در مورد مریضیم حرف بزنم
احیامحمدشاپسندی [ 1401-08-14 ]
سلام من پدرم فوت شده منم مریضی پوستی ومریضی قارچی سورت وسروگوش دارم مریضی اعصاب دارم وپلاتین توپام است پام شگسته مریضی دیکس کمردارم پادردشدیددارم فقیرم پول ندارم برم دکتربرای درمان کمکم کنیدرفتم آزمایش دادم همه این مریزی هارودارم بامریضی کبدمن میکن دکترهاخراب شده درخواست کمک مالی دارم ازبجنورد پول بده به من همراه من09390375712
دنیا صالحی [ 1401-08-01 ]
سلام من تغریبا هشت ماه مبتلا به قارچ هستم هر داروی دکتری رفتم میری از بدنم بعد برمی گردنمی دونم چکار کنم خارش شدید نمی دونم چکار کنم لطفا راه حل بدین
دنیا صالحی [ 1401-08-01 ]
سلام من تغریبا هشت ماه مبتلا به قارچ هستم هر داروی دکتری رفتم میری از بدنم بعد برمی گردنمی دونم چکار کنم خارش شدید نمی دونم چکار کنم لطفا راه حل بدین
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .