نرم کننده مو چه تأثیری بر روی موها دارد؟
مو یکی از فاکتورهای اصلی و مهم زیبایی در افراد به شمار میرود که تشکیل شده از سه لایه است. بیرونی ترین لایه مو که نقش آن محافظت از لایه های زیرین است، زمانی که لایه بیرونی دچار آسیب شود لایه زیرین نیز در معرض آسیب قرار خواهند گرفت. شامپو زدن مو به طور مرتب علاوه بر از بین بردن آلودگی ها و دوده های جمع شده روی مو، چربی های طبیعی و مفید را نیز از بین خواهد برد. علاوه بر این، استفاده ی مدام از سشوار، مواد شیمیایی و آب و هوای نامناسب باعث می شود موهایی خشک، وز و آسیب دیده داشته باشید. با این حال مشکلات به وجود آمده را می توان با استفاده از نرم کننده مو به راحتی برطرف کرد. این محصول همانطور که از نامش پیدا است، یک ماده غلیظ و کرمی است که برای نرم کردن ساقه مو مورد استفاده قرار میگیرد. در ساخت نرم کنندهها از ترکیباتی سیلیکونی، روغنی و امولینت استفاده میشود. این ترکیبات میتوانند به ترمیم ساقه مو و بستن کوتیکولهای آن کمک کنند. همچنین باعث به دام انداختن رطوبت و آب درون ساختمان مو میشوند. نرمکنندهها ورم کوتیکول را کاهش میدهند تا دوباره محکم و بدون هیچ فاصلهای به ساقه مو بچسبد. حالا به راحتی میتوان موها را حالت داد بدون اینکه در طول روز آسیب ببیند. اگر از نرمکننده درست استفاده کنید، موها انعطافپذیری خود را حفظ میکنند و با حفظ رطوبت مو براق میمانند. نرم کننده ها به سه دسته ی نرم کننده های معمولی، نرم کننده های بدون نیاز به آبکشی مانند اسپری ها و نرم کننده های عمیق مانند کرم نرم کننده موی سر تقسیم بندی می شوند که وظیفه ی اصلی هر کدام از آنها نرم کردن مو، بازکردن گره های ایجاد شده در موها، رطوبت رسانی و درمان خشکی مو است.
شما می توانید جهت انجام کلیه اقدامات جوانسازی و زیبایی ، تقویت و کاشت مو ، ابرو، ریش و سبیل، لیزر موهای زائد ، تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های پوست و مو ، تزریق ژل ، چربی و بوتاکس و ... که انجام آنها در مراکز تخصصی پوست مو مجاز است؛ به کلینیک دکتر رامین مدرسی در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علل آسیب دیدن مو
- قرار گرفتن در معرض نور آفتاب
- آرایش و فرم دهی موها با وسایل حرارتی
- رنگ، هایلایت و دکلره کردن مو
- بستن موها به شکل دم اسبی و یا بافتهای محکم
- آلودگی هوا
- مواد شیمیایی موجود در آب
- تغییر در رطوبت هوا
- سرما یا خشکی هوا
فواید نرم کننده مو
- حفظ نرمی و خوش حالتی موها با ماندگاری طولانی
- دارای پروتئین های هیدرولیز شده جهت لطافت و تقویت موها
- خنثی کننده الکتریسیته ساکن موها
- حفظ رطوبت موها و ایجاد درخشش
- حالت گرفتن راحت
- افزودن مواد مغذی به مو
- توقف شکستن موها
- خداحافظی با گره خوردنهای مو
- جذب بهتر محصولات درمانی مو
- تحریک رشد مو
- موهایی نرمتر و براقتر
- مناسب برای موی فر
انواع نرمکننده مو
- نرمکننده مو که بعد از شامپو استفاده میشود و سپس کامل از روی موها شسته میشود، رایجترین نوع نرمکننده برای افرادی است که موهای خشک و آسیبدیده دارند. هدف این نوع نرمکننده، نرم کردن موها با حفظ رطوبت مو است و صافکردن کوتیکول فولیکولهای مو است. اغلب نرمکنندهها ترکیبات مصنوعی و طبیعی دارند و استفاده از مرطوبکنندههای طبیعی مثل روغن درخت چای و آلوئهورا بسیار رایج است.
- نوع دیگر نرمکنندهها، آنهایی هستند که باید روی مو اسپری کنید یا ماساژ دهید و دیگر نیازی به شستن این نرمکنندهها از روی مو نیست. این روش نرمکردن مو بسیار مؤثر است. اسپریکردن نرمکننده روی موها برای شناگران و ورزشکارانی مناسب است که به نرمکننده قویتری نیاز دارند.
- نرمکنندههای غلیظ و سنگین کرمی نوع دیگر نرمکننده های مو هستند. بسیاری از آرایشگران برای درمان مو، از این نوع نرمکننده استفاده میکنند، بعضی از آرایشگران موها را به نرمکننده آغشته میکنند و پیش از آبکشیدن مو خشک میکنند تا تأثیر طولانیتری داشته باشد.
استفاده صحیح از نرم کننده مو
پس از شامپو کردن، موی خود را به خوبی آبکشی نموده تا هیچگونه اثری از شامپو بر روی موی شما باقی نماند. سپس موی خود را با دستتان آبگیری کنید. مویی که خیلی خیس باشد، قدرت جذب نرم کننده روی آن کمتر است. حال مقداری نرم کننده در کف دست خود ریخته و مو را مالش دهید تا به خوبی در کف دست شما پخش شود. سپس آن را به صورت یکنواخت روی همه تارهای موی خود پخش کنید.
پس از پخش نرمکننده به اندازه لازم و به نسبت بلندی و حجم مو، پس از مدتی که روی بسته بندی نرم کننده نوشته، مو را به خوبی آبکشی نمایید. (به طور معمول این زمان بین 3 تا 5 دقیقه میباشد).
نکات حین استفاده از نرم کننده مو
- برای پخش نرم کننده بر روی مو، میتوانید از انگشتان خود به عنوان شانه یا از شانه های دندانه درشت استفاده کنید. به صورت افراطی و با خشونت این کار را انجام ندهید، این شانه زدن به دلیل خیس بودن مو و سستی ریشهها باید به آرامی صورت پذیرد.
- شاید مهمترین نکته در استفاده از نرم کننده موی سر، هشدار جهت نرسیدن این ماده به ریشه مو باشد. بسیار هوشیار باشید که نرم کننده تنها ساقه مو را در برگیرد و به ریشه مو برخوردی نکند.
- در تمام مراحل شستشوی مو و مخصوصاً پس از استفاده از نرم کنندهها یا انواع ماسکهای تقویتی، از آب داغ برای شستن و آبکشی استفاده نکنید. آب ولرمی که رو به سرما باشد برای آبکشی نهایی بسیار مفید میباشد.
- سعی کنید مطابق با جنس موی خود شامپو و نرم کننده مناسب را برگزیده و از آن بهره ببرید.
عوارض نرم کننده مو
با این حال استفاده بیش از حد از نرم کننده ها به خصوص برخی از آنها که حاوی مواد مضر هستند می تواند موها را ضعیف و شکننده کند؛ زیرا برای موها بسیار سنگین می باشند. نرم کننده های کرم مانند بیشتر از سایر شامپوهای نرم کننده ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند و به این ترتیب باعث ایجاد حساسیت در پوست سر و تارهای مو می شوند. به عنوان مثال سولفات موجود در نرم کننده ها باعث ایجاد چنین واکنش هایی روی پوست های حساس می گردد.
آیا نرم کننده مو باعث ریزش مو میشود؟
در پاسخ به این سوال که آیا نرم کننده باعث ریزش مو میشود باید بگوییم؛ تحقیقات علمی مستندی در این باره وجود ندارد. با این وجود پزشکان پوست و مو توصیه می کننده در استفاده از نرم کننده های مو بهتر است این مواد با ریشه موها تماس پیدا نکنند و فقط به ساقه مو با ماساژ نرم مالیده شوند. سپس با مکثی کوتاه (حدود 3 الی 5 دقیقه) با دقت شسته شده و موها آبکشی شوند.
لیزر اندولیفت روشی تاثیرگذار در جوانسازی پوست است که در کلینیک تخصصی دکتر رامین مدرسی با بهترین و پیشرفته ترین تجهیزات در اصفهان قابل انجام میباشد. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :ثمین محتشم زاده [ 1402-06-14 ]
سلام من از نرم کننده استفاده کردم وبه ریشه مو برخورد کرده یک با ر این کارو کردم آیا ریزش مو میگیرم ،لطفا جواب درست بگید ممنون
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .