درمان زگیل های پوستی با لیزر اربیوم چگونه است؟
زگیل ها توده های ریزی هستند که به صورت گوشت اضافه در قسمت های مختلف بدن ایجاد می شوند. در حقیقت آنها را می توان ویروسی دانست که در صورت تماس با سطح فوقانی پوست، ظهور می کنند. زگیل های پوستی بسیار سرعت انتقال بالایی دارند و به راحتی در اثر یک لمس کوچک از فرد به فرد و نیز از یک نقطه به نقطه دیگر گسترش می یایند. انواع مختلفی برای زگیل های پوستی وجود دارد که هر کدام شکل و علائم خاص خود را دارند. این روش ضایعات پوستی و سلولهای ناسالم را هدف قرار میدهد و با استفاده از گرما آنها را تبخیر میکند. لیزر اربیوم ابزاری بیخطر برای از بین بردن ضایعات پوستی مانند زگیلها محسوب میشود. لیزر اربیوم نیز مانند سایر روش های لیزر پوست و مو، یک ابزار قدرتمند و موثر در زمینه ترمیم پوست است. به طور کلی لیزر اربیوم در دسته لیزرهای تخریبی قرار می گیرد. به این معنا که این لیزرها با تخریب بخشی از پوست که آسیب دیده است، اقدام به بهبود وضعیت بیمار می کند. این لیزر از دسته لیزر های حالت جامد است که با طول موج 2.940 نانومتر در حالتهای قابل تنظیم و پالسی کار میکند. اساس کار لیزر اربیوم تبدیل انرژی لیزر به انرژی حرارتی در نقاط کنترل شده است. در نتیجه با توجه به میزان حرارتی که لیزر ایجاد می کند، در یک منطقه خاص باعث لخته شدن، تخریب و یا جدا کردن سلولهای پوستی آسیب دیده و لایه برداری از پوست می شود، که نتیجه آن از بین رفتن چین و چروک های پوست، از بین رفتن لکه ها و جای زخم و… است. به زبان ساده لیزر اربیوم با برداشتن یک لایه نازک و سطحی از پوست کار خود را انجام می دهد.
- علل ایجاد زگیل پوستی
- انواع زگیل های پوستی
- مزایای درمان زگیل با لیزر اربیوم
- نحوه درمان زگیل با لیزر اربیوم
- مراقبتهای پس از درمان زگیل با لیزر اربیوم
- تعداد جلسات درمان زگیل با لیزر اربیوم
- اثرات لیزر اربیوم در درمان زگیل
- موارد منع درمان زگیل با لیزر اربیوم
- عوارض درمان زگیل با لیزر اربیوم
- هزینه درمان زگیل با لیزر اربیوم
علل ایجاد زگیل پوستی
زگیلها توسط گونههای خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد میشوند. این ویروس در سلولهای پوست وجود دارد. HPV خانوادهای از ویروسها است که بر پوست و غشاهای مرطوب (مخاط) بدن تأثیر میگذارد. بیش از 100 سویه مختلف HPV وجود دارد. این ویروس عفونی باعث ایجاد برجستگی های زبر و گوشتی روی پوست می شود. لازم به ذکر است که این ویروس مسری میباشد. زگیل ها بیشتر روی دست ها ایجاد میشوند؛ اما ممکن است روی پاها، صورت، اندام تناسلی و زانو نیز رشد کنند.
انواع زگیل های پوستی
- زگیل معمولی (Verruca Vulgaris)
- زگیل کف پا (Plantar warts)
- زگیل تخت (Plane warts)
- زگیل فیلی فرم (Filiform warts)
- زگیل ناخن (Periungual warts)
- زگیل تناسلی(Genital warts)
مزایای درمان زگیل با لیزر اربیوم
- تأثیر محسوس و قابل مشاهده
- سرعت عمل بالا در اثرگذاری
- امکان بهبود وضعیت پوست و جراحی بدون نیاز به تماس با پوست
- تورم کم پس از عمل
- حداقل میزان درد ممکن
- عدم نیاز به استفاده از بی حسی (در بیشتر موارد)
- نداشتن عوارض نامطلوب پس از عمل
نحوه درمان زگیل با لیزر اربیوم
پزشک از قبل، از بیحسکنندههای موضعی برای ناحیه تحت درمان استفاده میکند. سپس لیزر اربیوم را در ناحیه و عمق خاصی از پوست اعمال میکند. انرژی لیزر اربیوم به سلول های هدف آسیب های جزئی وارد میکند تا فرایند طبیعی بهبود بدن آغاز شود.
مراقبتهای پس از درمان زگیل با لیزر اربیوم
افرادی که با لیزر اربیوم تحت درمان قرار میگیرند باید از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید به شدت اجتناب کنند، از این رو به افراد توصیه میشود پس از درمان تا حد امکان در ساعات اوج آفتاب از منزل خارج نشوند یا حتماً قبل از خروج کرم ضد آفتاب با SPF مناسب و کلاه های نقابدار استفاده کنند.
همچنین ممکن است افراد پس از درمان بر اثر گرمایش دستگاه لیزر دچار التهاب، تورم و کمی خارش شوند که در این موارد نیز پزشک کرمهای موضعی تجویز میکند که بیمار باید در ساعات تعیین شده داروهای خود را مصرف کند.
مصرف مایعات فراوان به خصوص آب آشامیدنی از دیگر توصیههایی است که بیماران پس از درمان و جلسات لیزر باید بدان توجه داشته باشند.
تعداد جلسات درمان زگیل با لیزر اربیوم
لیزر اربیوم در اکثر موارد با یک جلسه درمانی، سبب بهبود و درمان زگیل میشود. تعداد جلسات درمانی به میزان سطح و عمق ضوایع و نوع پوست بستگی داشته و گاهی در مواردی ممکن است به چندین جلسه مراجعه نیاز داشته باشد که توسط پزشک تعیین میشود.
بیشتر بخوانید : بیماری های پوستی خارش دارد
اثرات لیزر اربیوم در درمان زگیل
لیزر اربیوم یکی دیگر از دستگاه های لیزر می باشد که می تواند در بر پیگمنت ها و آکنه ها و یا ضایعات گوشتی ایجاد شده بر روی پوست، تأثیر گذاشته و آنها را از بین ببرد. این دستگاه لیزر بدون عوارض و بدون آسیب به قسمت های دیگر بدن می تواند باعث حذف ضایعات پوستی از قبیل زگیل های پوستی و آکنه ها گردند. اساس کار لیزر اربیوم تبدیل انرژی لیزر به انرژی حرارتی در نقاط کنترل شده است که هدف آن برداشتن لایه بیرونی پوست با استفاده از انرژی است. لیزر اربیوم با تولید انرژی حرارتی در پوست نواحی مورد نیاز، عمل بازسازی و لایه برداری پوست را انجام میدهد. در بازسازی پوست با لیزر اربیوم از اشعهای استفاده میشود که پالس های کمی از نور را با انرژی بالا میفرستد. این انرژی توسط آب و مواد موجود در پوست جذب شده سپس نور به انرژی گرمایی تغییر کرده و گرما سطح نازک پوست را، لایه به لایه از بین میبرد. پس از آنکه دوره نقاهت لیزر طی شد، پوست جدید رشد میکند و جایگزین پوست قبلی که با لیزر برداشته شد، میشود.
موارد منع درمان زگیل با لیزر اربیوم
- افرادی که قبلاً از این درمان استفاده کردهاند و دچار تغییر در رنگ پوست، ایجاد زخم و یا ضخیم شدن بافت روی پوست شدهاند.
- افرادی که دچار اختلالات پوستی، اختلالات خونی و مشکل در سیستم ایمنی بدن خود هستند حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند.
- افرادی که در که طی 6 الی 12 ماه قبل از درمان با لیزر اربیوم داروی ایزوترتینوئین و روآکوتان را مصرف کردهاند. به این دلیل که این داروها خطر افزایش زخم پس از عمل را بالا میبرند.
- استفاده از این لیزر در دوران بارداری و یا شیردهی ممنوع است.
- عفونت های باکتریایی و ویروسی روی پوست و داشتن سابقه زخمهای غیرطبیعی مثل کلوئید و هایپرتروفیک، از جمله دیگر علتهای خودداری از انجام لیزر هستند.
عوارض درمان زگیل با لیزر اربیوم
لازم است بدانید که تمامی روشهای زیبایی با لیزر دارای عوارض هستند. در ادامه عوارض استفاده از این لیزر را شرح میدهیم:
- خون مردگی سطح پوست
- قرمز شدن پوست
- خارش
- سوزش
- سفتی سطحی پوست
- تغییر غلظت رنگدانههای پوستی
هزینه درمان زگیل با لیزر اربیوم
هزینه لیزر اربیوم با توجه به تعداد و وسعت ضایعات، نوع دستگاه، تعداد جلسات، مهارت پزشک و مکان کلینیک متفاوت است.
همچنین بخوانید : عفونت قارچی پوست
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
زگیل تناسلی چیست و خطرات زگیل تناسلی کدام است؟
تاریخ انتشار : 1401-02-26تاریخ بروز رسانی : 1401-03-02 -
دستگاه کرایوتراپی چیست و چه کاربردی دارد؟
تاریخ انتشار : 1399-04-02تاریخ بروز رسانی : 1399-10-07
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .