کرم ضد آفتاب چیست و چه میکند؟
نور خورشید برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله تولید ویتامین D و حفظ و روحیه شبانه روزی شما ضروری است، با این وجود قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب نیز می تواند مضر باشد. اشعه ماوراء بنفش (UV) ممکن است منجر به آسیب پوستی کوتاه مدت و طولانی مدت، از جمله آفتاب سوختگی، علائم پیری و حتی سرطان پوست شود. کرم های ضد آفتاب با SPF های مختلف در بازار موجود هستند. . تأثیر ضدآفتاب براساس SPF یا همان Sun Protection Factor به معنای فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) است که معمولاً بر روی ضدآفتابها درج شده و درصد فاکتور حفاظتی ضد آفتاب در مقابل اشعه UVB در قالب عدد SPF بر روی ضدآفتابها درج میشود.
شما می توانید جهت انجام کلیه اقدامات جوانسازی و زیبایی ، تقویت و کاشت مو، ابرو، ریش و سبیل، لیزر موهای زائد ، تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های پوست و مو ، تزریق ژل ، چربی و بوتاکس و ... که انجام آنها در مراکز تخصصی پوست مو مجاز است؛ به کلینیک دکتر رامین مدرسی در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
انواع کرم ضد آفتاب
بسیاری از ما ضد آفتاب را به عنوان کرم محافظتی برای پوست می دانیم و از اینکه چه انواعی دارد، بی اطلاع هستیم. کرم های ضدآفتاب به سه نوع فیزیکی (معدنی)، شیمیایی تقسیم می شوند:
- ضد آفتاب فیزیکی: ضدآفتاب هایی که از فیلترهای فیزیکی به عنوان اصلی ترین ماده فعال در آنها استفاده می شود، ضدآفتاب های فیزیکی نامیده می شوند و گاهی به آنها کرم های ضد آفتاب فیزیکی یا معدنی هم می گویند. کرم های ضد آفتاب فیزیکی با جذب، بازتاب و پراکندگی اشعه UV از سطح پوست عمل می کنند. مواد موجود در این کرم های ضد آفتاب، سپر محافظتی روی پوست ایجاد می کنند. هنگامی که اشعه ماوراء بنفش به پوست برخورد می کند، از این سپر رد نمی شود که در واقع کرم ضد آفتاب مانع از نفوذ آن به پوست می شود. هر چند تمام اشعه ها پراکنده نمی شوند؛ ولی بسیاری از آنها تحت تأثیر قرار می گیرند.
دو فیلتر فیزیکی در تهیه ضد آفتاب های فیزیکی استفاده می شوند که هر دو از مواد معدنی ساخته شده اند: اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم
- ضدآفتاب شیمیایی: ضدآفتاب هایی که از فیلترهای شیمیایی به عنوان اصلی ترین ماده فعال آنها استفاده می شود، ضدآفتاب های شیمیایی نامیده می شوند و گاهی به آنها کرم ضد آفتاب ارگانیک هم می گویند.
کرم های ضد آفتاب شیمیایی با جذب انرژی اشعه ماوراء بنفش و تبدیل آن به گرمای پراکنده در پوست عمل می کنند. برخی از رایج ترین فیلترهای شیمیایی عبارتند از: آووبنزون، اکتینوکسات، اکتوکریلن و اکسی بنزون
نحوه استفاده از ضد آفتاب
- 20 تا 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب، از ضد آفتاب استفاده کنید تا با کمک دمای بدنتان بصورت نامحسوس کمی از پایه کرم روان شده و به طور کامل پوستتان را پوشش دهد.
- حتماً هر 2 تا 3 ساعت، کرم را از پوست خود پاک کرده و دوباره آن را تجدید کنید؛ چرا که این ترکیبات شیمیایی اگر طولانی مدت روی پوست بمانند، مواد سمی تولید کرده و باعث آسیب به پوست و چین و چروک می شوند.
- اگر از کرم یا ترکیب دیگری استفاده میکنید، حداقل 20 تا 30 دقیقه بعد از آن از ضد آفتاب استفاده کنید تا خارجی ترین لایه ضدآفتاب باشد.
- در صورتی که ضدآفتاب شما در برابر آب مقاوم باشد، اگر عرق کنید یا در آب فعالیت کنید، ضد آفتاب تا 40 دقیقه بر روی پوستتان باقی میماند. درصورتی که محصول شما شدیداً در برابر آب مقاوم باشد، این زمان به 80 دقیقه افزایش مییابد.
ترکیبات کرم ضد آفتاب
- کرم های ضد آفتاب از نظر مواد سازنده و عملکرد به دو گروه تقسیم می شوند: ترکیبات فیزیکی و شیمیایی
- ترکیبات فیزیکی (معدنی) ضد آفتاب شامل مواد معدنی دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی است.
- ترکیبات شیمیایی ضد آفتاب که شامل مانند اکسی بنزون، آووبنزون، اکتوکریلن و هموسالات میباشد.
فواید استفاده از ضد آفتاب
1. محافظت از اشعه ماوراءبنفش مضر
کرمهای ضد آفتاب به گونهای درست شدهاند که مانع از ورود اشعههای مضر به بدن میشوند و از ایجاد اختلالات پوستی جلوگیری میکنند.
2. جلوگیری از پیری زودرس
کرمهای ضد آفتاب پوست را در مقابل چروک و خطوط نامتقارن و متقارن و همچنین پیری زودرس حفظ میکند. مطالعات نشان داده است افراد زیر 55 سال که از کرم ضد آفتاب استفاده میکنند، علائم پیری و چروک در پوست آنها 24 درصد کمتر از افرادی است که از کرمهای ضد آفتاب استفاده نمیکنند.
3. کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست
در حالی که اکثر افراد استفاده از کرمهای ضد آفتاب را عمدتاً برای زیبایی و فواید بهداشتی استفاده میکنند و آن را یک مزیت میدانند؛ اما توصیه میشود که از کرمهای ضد آفتاب در تمام طول روز و ماه استفاده کنید تا پوست شما از خطر ابتلا به انواع سرطان پوست به ویژه ملانوم در امان باشد.
4. جلوگیری از آفتابسوختگی
آفتابسوختگی، پوست شما را ضعیف میکند و باعث کبود شدن آن نیز میشود. همچنین این عارضه پوست شما را در معرض بیماریهای پوستی، تورم، قرمزی و نیز خارش پوست را زیاد میکند.
کرم ضد آفتاب برای چه کسانی مناسب است؟
هرکسی بدون در نظر گرفتن رنگ پوست، سن و جنسیت در معرض سرطان پوست و آفتاب سوختگی است، بنابراین استفاده از کرم ضد آفتاب برای تمام افراد بالای 6 ماه ضروری است.
مشخصات کرم ضد آفتاب خوب
- اول اینکه ضد آفتاب طیف گسترده باشد و در برابر اشعه ماوراء بنفش UVA و UVB از پوست مراقبت کند.
- از کرمی استفاده نمایید که SPF آن حداقل 30 باشد.
- کرم ضد آفتاب را مناسب پوست خود انتخاب کنید.
- به مقدار لازم که پیشتر در همین مقاله گفته شد، روی پوست خود ضد آفتاب اعمال کنید.
عوارض نزدن ضد آفتاب
برخی از عوارض عدم استفاده از ضد آفتاب عبارتند از:
- آفتاب سوختگی
- چین و چروک پوست
- خال پوستی و لک های پوستی
- آکنه روزاسه
- سرطان پوست
اگر میخواهید بدون نیاز به جراحی و ایجاد برش و بخیه، لیفت پوست با هایفوتراپی در اصفهان را تجربه نمایید، میتوانید به کلینیک تخصصی و مدرن دکتر رامین مدرسی مراجعه کنید تا در این مرکز با استفاده از به روزترین دستگاهها، بهترین نتایج را شاهد باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
چرا همه افراد باید از کرم مرطوب کننده استفاده کنند؟
تاریخ انتشار : 1401-03-30تاریخ بروز رسانی : 1401-03-31 -
راههای مراقبت از پوست خشک چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-04-24تاریخ بروز رسانی : 1401-04-26 -
ویژگی های پوست سالم و روشهای افزایش شادابی پوست
تاریخ انتشار : 1402-12-14تاریخ بروز رسانی : 1403-04-25 -
فواید کرم ضد آفتاب و تأثیر آن بر پوست
تاریخ انتشار : 1401-03-21تاریخ بروز رسانی : 1401-03-23 -
سیگار چه تأثیری روی پوست و مو دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-03-19تاریخ بروز رسانی : 1402-04-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .